About us

Mjuka blackjack händer

Många blackjack spelare (och detta är förmodligen fallet i de flesta fall) spelar på precis samma sätt oavsett om de har en hård hand eller mjuk hand, och detta kan verkligen förstöra blackjack spelarens odds att vinna mot dealern. Till exempel kan det verkligen inte rekommenderas att spela med mjuk 13 på samma sätt som man spelar med hård 13 (beroende på vad dealerns uppåtvända kort är). Om du själv inte riktigt känner dig helt säker på hur du ska spela blackjack om du har mjuk blackjack hand eller om du har hård hand så bör du läsa denna artikel med tips om vilken slags blackjack strategi man bör spela med om man har mjuk blackjack hand.

A9 eller A8 - låt dessa blackjack händer vara som de är eftersom både A8 och A9 har riktigt stor chans att leda till vinst.

A7 - om dealerns uppåtvända kort är en 2:a, 7:a eller 8:a så bör du "stand". Om detta kort är en 3:a, 4:a, 5:a eller 6:a kan du "double down" eftersom du har ett stort övertag över spelaren. Om dealerns uppåtvända kort är en 9:a, 10:a eller ett ess bör du "hit".

A6 - om dealerns uppåtvända kort är en 3:a, 4:a, 5:a eller 6:a bör du "double down". I alla andra fall bör du "hit".

A4 eller A5 - om blackjack dealerns uppåtvända kort är en 4:a, 5:a eller 6:a bör du "double down". I alla andra fall ska du "hit".

A2 eller A3 - du har ett övertag om blackjack dealerns uppåtvända kort är en 5:a eller 6:a, så i detta fall kan du "double down". Om dealern har något annat kort så bör du "hit", alltså ta fler kort.

Det bästa med att ha en mjuk blackjack hand är att man har mer frihet till att "double down" mot dealerns svaga uppåtvända kort. Du behöver trots allt inte oroa dig över att bli "bust" om du väljer att "hit" och får ett kort med högt värde. Om du håller dig till denna blackjack strategi så kommer du garanterat att spela blackjack optimalt när du spelar med mjuk blackjack hand.